Včelařský miniskanzen po 8 letech

10.07.2016 15:00

V roce 2007 na Moravě vznikla včelí naučná stezka. Je dlouhá pět kilometrů a má dvanáct osvětových stanovišť. Vybudovali ji včelaři z Ostrožské Nové Vsi, Ostrožské Lhoty a Uherského Ostrohu.

Stezka je umístěna podél cyklostezky vedoucí ze Sirnatých lázní v Ostrožské Nové Vsi až k výjezdu stezky z Uherského Ostrohu. Jedná se v ČR o unikát, kterým se inspirovalo již několik ostatních organizací.

O rok později po otevření včelí naučné stezky vznikl v lázeňském areálu také včelařský miniskanzen. Letos proběhla jeho renovace, protože čas a venkovní prostředí se na jeho vzhledu podepsali a bylo tedy třeba vylepšit jeho celkový vzhled. Obnovili jsme tedy nátěry úlů a instalovali také nové cedulky s popisky o jednotlivých úlech. Dále při této příležitosti proběhlo oficiální přejmenování včelí stezky.

Letos byla Včelí naučná stezka pojmenována po zasloužilém včelaři a jednom z hlavních realizátorů stezky, který nás bohužel před časem opustil. Nyní stezka nese jméno: Včelí stezka Františka Nešpora. Dále se letos plánuje rozšíření včelí stezky o několik panelů a napojení se na cyklotrasu vedoucí do Ostrožské Lhoty.

                                                SKANZEN PO 8 LETECH...

 

 

                                        SKANZEN V PRŮBĚHU RENOVACE...

 

 

 

                                               SKANZEN PO RENOVACI...

Zpět